woensdag 9 april 2008

De beste cafés en restaurants van de Groenplaats





De Groenplaats is hét terrasjesplein van Antwerpen en telt dan ook heel wat cafés en restaurants. Je kan er terecht voor een frisse pint, een snelle hap of een uitgebreid diner. Van goedkoop tot iets duurder, van een frietkot tot sushi, voor iedereen wat wils.

De Karbonkel is het bekendste café/restaurant van de Groenplaats. Naast de gezellige terrasjes kan je binnen genieten van een rustig donkerhouten interieur.

De menu is degelijk en niet duur. De gasten kunnen er proeven van gerechten zoals gegaarde ribbetjes, krokant gebakken zeetong of een salade met gebakken spekreepjes en stukjes appel. Daarnaast kan je in Karbonkel ook terecht voor een lekkere pint of een fruitige cocktail.

In Celtic Ireland, op de hoek van het plein, kan je de sfeer van een Ierse pub opsnuiven.
De pub serveert typische Ierse gerechten zoals de gegrilde Ierse steak met seizoensgroenten en pepersaus met een vleugje Jameson of een sandwich met bacon, cheddar kaas, kalkoenfilet en tomaat.

Ook de typische desserten zoals de chocolade mousse met Baileys zijn zeker en vast de moeite waard. Net zoals in Karbonkel kunnen de gasten hier zowel dineren als gewoon iets komen drinken.

Voor de typische Belgische friet moet je in Fritkot Max zijn. De frieten worden hier nog geserveerd in de echte puntzakken zoals het hoort.

Op de bovenverdieping bevindt zich het kleinste museum van Antwerpen en dit museum brengt de Belgische frietcultuur in kaart. Omdat het frietkotmuseum slechts 1 kamer groot is, hangen er maar een twintigtal werken waaronder oude frietsnijders, puntzakken en foto’s van oude frietkoten. Om de twee maanden worden deze werken dan ook vervangen door andere werken. Bovendien is dit het enige museum ter wereld waar je binnen mag met je friet.

Vapiano is een trendy Italiaanse restaurant met een modern interieur. Het motto van Vapiano is fresh, quick and tasty. Het is een self service restaurant en je kan er dus terecht voor een lekkere, snelle Italiaanse hap.

Bij aankomst krijg je een vapaino card waar de bestellingen elektronisch worden opgeschreven en bij vertrek reken je af aan de kassa. Het restaurant is hier gevestigd sinds 2006 en wordt sindsdien druk bezocht door zowel Antwerpenaren als toeristen.

Geen opmerkingen: